Kokosova smetana - osnova za veganski sladoled
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kokosova smetana - osnova za veganski sladoled

SESTAVINE:

* 400 ml kokosovega mleka (1 pločevinka),

* 2 žlici medu (ali poljubnega sladila).



OPIS POSTOPKA: Kokosovo mleko damo najprej v hladilnik za nekaj ur, da se maščoba loči od vode. Maščobo nato stepemo in ji dodamo nekaj žlic medu. Stepamo previdno, da dobimo čimbolj gladko teksturo. Pozor – če bomo stepali predolgo ali na previsokih vrtljajih, se lahko začne izločati voda! V smetano vmešamo še med ali katero drugo sladilo v tekoči obliki. Sladoledna osnova je pripravljena. Dodamo še poljubno zmrznjeno sadje, kakav v prahu, oreščke, temno čokolado … Vse skupaj lahko zgolj premešamo, za bolj gladko teksturo pa uporabimo palični mešalnik ali mikser.

ČAS PRIPRAVE: 5 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. (Hitro in zdravo)


,* 400 ml kokosovega mleka (1 pločevinka), ,* 2 žlici medu (ali poljubnega sladila). , , Kokosovo mleko damo najprej v hladilnik za nekaj ur, da se maščoba loči od vode. Maščobo nato stepemo in ji dodamo nekaj žlic medu. Stepamo previdno, da dobimo čimbolj gladko teksturo. Pozor – če bomo stepali predolgo ali na previsokih vrtljajih, se lahko začne izločati voda! V smetano vmešamo še med ali katero drugo sladilo v tekoči obliki. Sladoledna osnova je pripravljena. Dodamo še poljubno zmrznjeno sadje, kakav v prahu, oreščke, temno čokolado … Vse skupaj lahko zgolj premešamo, za bolj gladko teksturo pa uporabimo palični mešalnik ali mikser.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.