Pozitivni učinki uživanja goji jagod

Pozitivni učinki uživanja goji jagod

Rdeči sadeži goji jagod (imenovane so tudi volčje jagode) spominjajo na šipek in so neverjetno super živilo. Vsebujejo veliko antioksidantov, vitaminov, aminokislin in drugih aktivnih učinkovin, ki pomagajo premagovati številne zdravstvene težave in učinkovito pripomorejo pri uspešnem izgubljanju telesne teže. Rastejo na grmih, visokih do tri metre, ki najbolje uspevajo v visokih hribovjih Kitajske in so že stoletja del prehrane prebivalcev tega področja.  



Goji jagode in njihova uporaba 

Kitajci so najprej prisegali na sveže uživanje, ko so se goji jagode obirale z vej. Kmalu pa je se je pričela uporaba tudi med pripravljanjem obrokov: uporabljali so jih za kuhanje čaja, jih dodajali v juhe in druge jedi. Drevesa goji jagod so zelo odporna na vremenske vplive in sušo in se zaradi svoje dvospolnosti zelo hitro razmnožujejo. Zaradi svoje trdoživosti so  te jagode opozorile nase. Tako so jih Kitajci zelo cenili  in so z njimi zdravili kralje, jih dajali bojevnikom pred odhodom na bojišča ter uživanje priporočili vsakomur, saj so zelo hitro spoznali, da so goji jagode sadeži s super močjo. 



Zakaj so  tako neverjetne? 

V primerjavi z drugimi živili so eden najbogatejših virov antioksidantov, ki nase vežejo proste radikale v telesu, saj ti sicer povzročajo številne bolezni. Antioksidanti na telo delujejo tudi pomlajevalno in pospešijo delovanje imunskega sistema, ki se brani pred okužbami. Poleg antioksidantov so bogate z aminokislinami, tudi z osmimi esencialnimi aminokislinami, ki jih telo ne more samo tvoriti, ampak jih lahko le prejme skozi prehrano. Vsebujejo tudi 5 nenasičenih maščobnih kislin in 11 mineralov, poleg številnih drugih učinkovin. 



Goji jagode in njihovi zdravilni učinki: 



- vaš imunski sistem se bo ojačal in postal bolj odporen, 

- okrevanje po obolenjih se bo skrajšalo, 

- stres boste z več energije lažje premagovali, 

- izgledali boste mlajši, ker stimulirajo rastni hormon, ki s starostjo sicer peša, 

- bolečine boste omilili ali povsem odpravili, 

- krvni tlak se bo uredil in uravnal, 

- holesterol v krvi se bo normaliziral, 

- vaša koža bo bolj čista in zdrava, 

- lažje boste izgubili odvečne kilograme, 

- uravnala se bo vaša prebava in nivo krvnega sladkorja, 

- vaše telo bo razstrupljeno, 

- nič več ne boste trpeli zaradi nespečnosti, 

- uživali boste v spolnih odnosih in odpravili težave z impotenco ter neplodnostjo. 



RECEPTE z goji jagodami najdeš s klikom TUKAJ!  Malinca Nastja