Bananin proteinski kruh
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bananin proteinski kruh

Bananin beljakovinski kruh bi lahko imenovali tudi bananino pecivo s katerim se lahko na zdrav način malce posladkamo ali pa nam služi za energijo pred treningom ali regeneracijo po treningu.

SESTAVINE:
* 4 banane
* 4 jajca
* 50 g čokoladnih beljakovin v prahu
* 50 g nerazmaščene mandljeve moke oz. mletih mandljev
* 40 g kokosovega olja
* 1 žlička pecinega praška
* ščepec 100% vanilije

OPIS POSTOPKA: Banane ''požulimo'' v rokah, da se zmehčajo in jih potem v veliko lažje pretlačimo. Nato z vilico pretlačimo banane in jim dodamo rumenjake, stopljeno kokosovo olje (jaz ga stopim na hitro kar na štedilniku) in ščep vanilije. V drugi posodi z mešalnikom zmešamo beljake, pecilni, beljakovine in mandljeve moko. Nato to počasi prelijemo k bananini mešanici. 

Vlijemo v podolgovat namaščen pekač za kruh ali pa v pekač mere cca 20 x 15 cm. Pečemo v segreti pečici na 175 stopinj 35 minut. 

Kruh je zelo sočen in dober. V hladilniku ga brez problema hanimo 4 dni. 

ČAS PRIPRAVE: 15 min + peka
RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Nastja

* 4 banane * 4 jajca * 50 g čokoladnih beljakovin v prahu * 50 g nerazmaščene mandljeve moke oz. mletih mandljev * 40 g kokosovega olja * 1 žlička pecinega praška * ščepec 100% vanilije  Banane ''požulimo'' v rokah, da se zmehčajo in jih potem v veliko lažje pretlačimo. Nato z vilico pretlačimo banane in jim dodamo rumenjake, stopljeno kokosovo olje (jaz ga stopim na hitro kar na štedilniku) in ščep vanilije. V drugi posodi z mešalnikom zmešamo beljake, pecilni, beljakovine in mandljeve moko. Nato to počasi prelijemo k bananini mešanici.  Vlijemo v podolgovat namaščen pekač za kruh ali pa v pekač mere cca 20 x 15 cm. Pečemo v segreti pečici na 175 stopinj 35 minut.  Kruh je zelo sočen in dober. V hladilniku ga brez problema hanimo 4 dni. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.